ce e prostia de fapt? o incapacitate? o lipsa de? de ce anume? eu cred ca e un cumul de factori nativi si dobanditi. prostia nu exista decat prin comparatie, nu e o calitate sau un defect in sine. ca exemplu, ai un pentium 1. ala va face foarte bine si fara gres o functie normala pe linux. sau va rula word fara probleme.nu va mai rula insa un adobe photoshop cs 2 sau nush ce alt program mai sofisticat, sau un shooter mai nou de ...8 ani. daca-l folosesti in parametrii lui, e ok. daca nu ai un pentium 2, 3, 4, etc spre comparatie, nu-ti dai seama k pentium 1 e prost. chiar si asa, mai pui ram si poti sa rulezi inca ceva nou- asta. ar fi echivalentul educatiei la oameni.
ok, care-i ideea? pai e simplu. badea gh. de la tara, el e un tip ok. ce functii ruleaza? duce vaca, da cu sapa, culege cartofi. are o functie sociala precisa si utila.ar trebui sa punem un programator campion mondial de box sa faca asta? sigur ca nu. badea gh. executa fara gres, pana si cand zace lat la pranz cu tzuica sub nuc functioneaza in parametrii. atunci unde intervine conflictul care necesita definirea prostiei? pai badea gh. isi ia o drujba sa taie nucul. nu stie k e in 2 timpi si trebuie pus ulei de amestec. o termina intr-o luna si aici incep problemele. meschinaria nu e straina oamenilor saraci sau cu educatie precara, ba chiar exista preponderent la acestia, din simplul motiv ca un individ mai inteligent ar intelege macar 1 parametru tehnic (sau economic? sau de bunt simtz?) in plus (drujba de 55 lei din dragonu rosu e un gunoi- deci nu cumpar)-si macar inca unul de bun simtz- citesc manualul de utilizare.
acum inchipuie-ti k badea gh. isi ia cbr.
ASTIA-S 50% DIN OAMENII CU CARE VORBESC EU ZILNIC.
ce-i trebuie cbr? nu stiu. nici el nu stie. stie sa-l foloseasca? cat sa moara sub camion, poate ca da.stie sa-l intretina? ca pe drujba. desigur k pe pentiumul 1 al nostru l-a pacalit sa-si ia cbr un pentium 2, de la oras. pentium 2 ala e mana in mana cu un pentium 3 cu garaj care are si el 3 chei si 3 filtre de ulei. daca aceasta subordonare sociala ar continua, ar fi ok. dar pentiumul 1 tocmai pacalit are - instinctual- niste banuieli. care e ghinionul? pe langa banuieli are si acces la internet. si iote-l cum ajunge sa ma frece pe mine- in loc sa-l frece pe pentiumul 2 de exemplu (acu nu veni cu textu daca io ma cred pentium 4, inseamna k n-ai inteles nik, io-s thurion overclock cu racire pe lichid). la ce duce asta? in timp, duce la 2 posibile variante:
A: pentiumul 1 va fi upgradat si batalia la nivel de pentium 2 va duce la eliminarea a jumatate din ele.
B: pentiumul 1 va fi eliminat direct
ceea ce inseamna:
A: badea gh. intelege macar partial ca nu-i trebe cbr si k bishnitzaru' l-a pacalit, ii da la mue si-si ia scooter kymko, bishnitzaru' ramane fara clienti si devine ce trebuia sa fie initial, paznic de noapte.
B: badea gh. nu intelege nik dar i se umfla fasolea in tzuica vazandu-se pe internet si devine agresiv, tupeist, etc -am postat destule exemple. si aici ori o incaseaza - si i-o dau cu placere conform credintei in selectzie naturala DE ORICE FEL, repara cu sarme si moare inca si mai repede sau nu mai repara deloc si nici scooter nu-si mai ia si din punctulde vedere "motociclistic" a disparut, ceea ce ma tine pe mine cu nervii mai buni si timp mai mult sa lucrezcu oameni "normali".

acum ceva vreme am asistat la o lupta intre 2 grupari- nu are legatura pe ce domeniu- si una din ele a castigat lejer, fara sa transpire. ce n-am inteles atunci a fost ca seful aleia a hotarat sa-i elimine in mod crud si ciudat pe ceilalti, definitiv.
am zis atunci:
-au pierdut, is prosti, lasa-i in durerea lor
-ei stiu de ce au pierdut?
-ete, k sunt prosti
-ok, dar ei stiu ca de asta?
-nu cred
-dar din ce cauze crezi tu k isi inchipuie ei ca au pierdut?
-pai, ca n-au avut noroc, circumstantze, etc
-deci nu-si dau seama de inferioritate?
-clar nu
-asta inseamna ca o sa mai incerce?
-aaa, sigur ca da
-o sa piarda din nou?
-sigur
-ori de cate ori ar incerca?
-paaai....numa' sa aiba f f multa bafta...
si ala zice
-adica sa ne atace zilnic vreo 3 ani pana poate chiar au bafta si ne fac praf? nu mai bine-i termin din prima?

-paaai, hai k sunt doar niste unii.

-pai da, dar avem zeci dintr-astia. ne vor termina prin epuizare nervoasa sau fizica. si va castiga ala care s-a nimerit acolo.

AI INTREBAT DE CE II IAU LA SHUTURI. STRICT LA UNUL, DEGEABA. DAR SUNT 100 PE ZI.

ANTIBLOG

HOME