vorbeam acu cu il consigliere una alta si ne adusaram aminte de o poveste trista. ma da asa de trista k pusai husa waterproof pe laptop. zice asta, "pai ma, e visul tuturor sa aiba moto. mai departe nu anticipeaza" .da ma sa-mi bag asa-i. de la 8 ani mi-am dorit bmw k 100, pe urma pe la nush cati ani aveam a aparut k 100 rs in 16 valve, de pe la 14 incepusem sa-mi doresc sa ma duc cu motoru ala si gajika in grecia pe un drum pe care-l visam io mic fiind numai de pe o harta veche. ne trezeam gasca de copii din cartier la 6 dimineata k locuiam la 3 strazi de cel mai mare hotel din turnu severin si ne duceam sa ne asezam pe bordura. intre 6 si 8 aparea gaska de italieni, 4-5 sau mai multi insi, majoritatea cu bmw-uri, frumos, cu cafeaua, dadeau cheie, incarcau bagaje etc. si noi salivam. pana pe la 8-9 ani am crezut k topcase-u' e rezervor suplimentar. si revenind la visu ala meu de cand eram mic. SA-MI BAG, MI-A IESIT. LA 35 DE ANI.

sa ne intoarcem la povestea trista. zice il consigliere k nu anticipeaza. ma ce poola mea sa anticipeze? k tre sa schimbe uleiu? hai k n-am zis povestea trista care este. acu fo 2-3 luni draq mai stie exact vine un service comanda niste piese asteapta sa soseasca le si monteaza in aceeasi zi si jap! motoru e gata. nu un gunoiash, ceva peste an 2000. ok. si de atunci motoru zace la ei. suna ei pe omu cu visu care nu anticipeaza de mai multe ori. n-am bani. bai si se enerveaza il padrone si-l scoate in strada la coltz si-l lasa acolo legat de stalp. si motoru zace acolo. servisu' nu mi-a platit piesele. io n-am cerut banii. si ma suna ieri k s-a rezolvat partial problema. pai cum ma? pai a venit unu care voia fix o parte din piesele alea, l-am dus la coltz, i-am aratat k sunt noi si era f fericit. si le-a luat imediat. vin sa-ti aduc banii. stai ma k nu dau turcii. cum ziceam altadata, fiecare tarfa are povestea ei trista. si fiecare motor are povestea lui. da sa-mi bag ceva daca in locu lu omu cu visu as mai avea curaj sa urc pe mobra aia. si-mi adusai aminte de alta poveste, cand eram amarat, fara job de fo 2 ani, vai mama mea si am avut accident. si stand io in spital ma suna unu k am sa-i dau bani pe 2 oglinzi si-i explic k motoru e muci ciocnire frontala etc da inchid cu ala si sun nevasta sa-i faca plata si iote mumu spaga la asistente- las k erau nesimtzite oricum. ete si ala a cazut in cur ca faza si intre timp a devenit reseller. na.

DAR MOBRA MEA N-O SA AJUNGA SA ZACA NICIODATA LA COLTZ CU LUNILE LEGATA DE STALP. imi vand telefonu, amanetez televizoru, fac ceva. am un prieten care a reusit sa termine medicina. omu avea o problema in facultate. mergea cam des in cazinouri. da pana se curatza de tot, nu asa. si mereu isi revenea repejor. cum puii mei faci ma? pai iti zic da sa nu povestesti. ia zi ma. pai am o tira la descarcat vagoane (e drept k asta e un animal de fo 140 kile pe 1,95m sau cam asa). pai si cat iti da ma? pai unu bun scoate si 3 mil pe zi. da nu rezisti mai mult de 2-3 zile. ete bravo.

inca si mai trist e k io nu cunosc omu da stiu cel putin 10-12 insi care-l cunosc. poola mea ma, omu e un bou da mie mi-e mila de motoru ala. n-a rams fara job, n-a ramas fara o mana. a ramas probabil fara ceva ce credea k are da n-a avut niciodata. da motoru n-are nici o vina. cand te dai pe cheia iti miroase genunchiu a ars si ai mari indoieli k iei curba nu cred k nu te gandesti cat de mult ti-ai batut joc de motor sau cat de bine l-ai tratat. io ma gandesc. si pe motoru asta trist de care vorbesc n-as mai avea curaj sa urc niciodata.

E SCRIS ZIUA, N-AM BAUT NIK. 4 CAFELE